Bli bedre kjent med øl i sommer!

I hele sommer byr Feriekolonien og Cask på kurs og smakinger med håndverksbrygg i fokus.

Det er endelig klart for Feriekolonien og gjennom hele sommeren byr vi på kurs og smakinger med håndverksbrygg i fokus! Vi får blant annet besøk av Ekangersmuget og Stein fra CASK, som er en av Norges ledende importør av øl. Vi får en innføring i ulike smaker og ølstiler – du kommer garantert til å lære noe nytt. Vet du hva surøl er? Hva som gjør at et øl blir mørkt? Og hva betyr egentlig NEIPA? Det blir garantert nye smaksopplevelser og en unik mulighet til å lære om øl fra meget kompetente ølnerder. Bli med du og!

Kom alene, med en venn eller en ukjent, eller på lønningspils med jobben. Kom og nyt Feriekoloniens avslappende atmosfære med noe godt i glasset!

Ølsmaking
Pris: 250 kr (Billetten gir 100 kr i rabatt på Kippers grilltallerken.)

14. juni: Feriekolonien & CASK presenterer: Fruity loops
Tiden da renhetsloven stod sterkt (hvor øl kun kunne inneholde vann, malt, humle og gjær) er for lengst forbi. Nå kan man tilsette det man vil i et brygg. Hvordan lager man egentlig øl med frukt? Kan man lage fruktige øl uten at det tilsettes frukt? Og hva vil det si at et øl er «juicy»?

Bli med på en fruktig smaking med Stein fra CASK.
Tidspunkt: kl. 1630

Bestill ølsmaking her

28. juni: Feriekolonien & CASK presenterer: «Sure oppstøt» Surøl er en perfekt tørsteslukker i varmen og blir ofte beskrevet som ”ølets champagne”. Denne gangen skal vi gå lære om nettopp surøl og det blir smaking av både kjente og ukjente stiler.

Bli med på en frisk og syrlig smaking med Stein fra CASK.
Tidspunkt: kl. 1630

Bestill ølsmaking her

9. august: Feriekolonien & CASK presenterer: «Hoppeslott»
«Ingen humle, ingen øl». Humle er ølets krydder og bryggere elsker å bruke det i ølbrygging for å tilføre smak, bitterhet og aroma. Kan det noen gang bli for mye? Det blir en gjennomgang av ulike humletyper og smaking av aromatiske smaksbomber.

Bli med på en leskende smaking med Stein fra CASK.
Tidspunkt: kl. 1630

Bestill ølsmaking her

USF Feriekolonien
Årets koloni på USF Verftet åpner 24. mai! Vi lager utescene og leirplass ved vannkanten med stort seil, bålpanner, takterrasse, konteinere og scene. Akkurat som i fjor kan du slenge deg i en solstol, vugge i hengekøyer, nyte solen og bade i fjorden. Feriekolonien og alt som skjer er åpent for alle, uansett alder. Det blir gratis konserter og arrangementer gjennom hele sommeren, og vi knaller i gang den 10. mai under Bergen Tattoo Convention. Nattjazz flytter også inn i kolonien under sin festival og gir oss smakebiter fra program og sidekicks. Det blir konserter i helgene, salsadans om torsdagene, jevnlige smakinger og test av sensurert drikke, gigantlego for barn, yoga, quiz, kunst, markeder, spillfestival og DJ’s.

CASK: Import og eksport av øl og brennevin fra hele verden
CASK AS ble opprettet i 2009 og har i år 10 års jubileum! CASK jobber med å importere, selge og markedsføre kvalitetsvaremerker i kategoriene øl og brennevin i det norske markedet. Stadig mer kunnskapsrike kunder stiller høyere krav til oss som leverandør, derfor jobber vi kontinuerlig med å utvikle oss som individer og selskap. I vår portefølje har vi blant annet; Ægir, Brewdog, Amundsen, Glengoyne, Michter´s, Barsol og mange flere. I Europa har CASK søsterselskapene CASK Sweden AB, CASK International og Cask & Craft som alle har ulike fokusområder. Sammen tilbyr vi en bred portefølje av kjente internasjonale merkevarer innenfor øl, vin, brennevin og mineralvann. Vi gjør vårt ytterste for å ivareta og utvikle vår portefølje, for å kunne gi deg bredde, mangfold og kvalitet. Vi kan tilby unike og spesialtilpassede markeds- og distribusjonsløsninger. Vi ønsker å dele vår kunnskap med deg og fyller opp kalenderen med spennende festivaler, messer og arrangementer.